9.5.2016 Swedol AB ostaa Grollsin

  • Swedol AB hankkii kaikki Björnkläder Intressenter AB:n (Grolls) osakkeet Litorina III L.P.ltä.
  • Grolls on johtava asiantuntija työvaatteissa ja henkilösuojaimissa Pohjois-Euroopassa.
  • Hankinta rahoitetaan lainalla
  • Swedolin hallitus esittää noin 300m Ruotsin kruunun (n.32m €) osakeantia, joka edellyttää osakkeenomistajien hyväksyntää. Osakeantia suunnitellaan vuoden 2016 kolmannelle neljännekselle. Pääomistajat Nordstjernan ja Zelda ovat ilmaisseet aikomuksensa merkitä osakkeita osakeannissa.

Swedol hankkii Grollsin osakkeet Litorinalta ja toimivalta johdolta. Swedol maksaa kauppasumman käteisellä ja aiempien lainojen avulla. Kauppasumma tulee olemaan noin 790m SEK (n.85 miljoonaa Euroa).

Henkilösuojaimet ja työvaatteet ovat  tärkeä osa Swedolin laajaa valikoimaa ammattilaisille. Swedol kertoo tämän tuoteryhmän osuuden olevan jo suuri ja se on nopeasti kasvava. Yhdessä Grollsin kanssa Swedolista tulee yksi johtavista yrityksistä tällä alalla Pohjoismaissa. Fuusion jälkeen yhtiöllä on täydellinen valikoima työvaatteita ja henkilösuojaimia ammattikäyttäjille. Omia vahvoja brändejä tullaan kehittämään jatkossa yhteistyössä. Yhdessä yrityksillä on yhteensä 97 myymälää ja noin 870 työntekijää. Yritysten liikvaihto oli vuonna 2015 yhteensä 2.5 miljardia Ruotsin kruunua (n. 270m€) ja liikevoitto oli 165 miljoonaa Ruotsin kruunua (n.18m€).

"Olemme vaikuttuneita Grollsin kehityksestä ja seuranneet yhtiötä pitkään. Grollsin tuotevalikoima täydentää Swedolin nykyistä liiketoimintaa, kuten myös liiketoiminnallisesti hyvä organisaatio  ja sitoutunut henkilökunta. Grollsilla on erityisosaamista aluella, joka on strategisesti tärkeää Swedolille." sanoo Clein Ullenvik Johansson, CEO, AB Swedol.

"Grollsilla on ollut menestyksekäs matka viime vuosina ja edellytykset kasvun jatkumiselle ovat hyvät. Yhdessä Swedolin kanssa saamme mahdollisuuden tarjota entistä parempaa palvelua ja voimme tavoittaa uusia asiakkaita." sanoo Peter Haveneth, Executive Director, Björnkläder Intressenter AB.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Päätöksen odotetaan olevan valmis kesällä 2016.

Lisätietoja antaa:

Clein Johansson Ullenvik, toimitusjohtaja, Swedol
Puhelin: +46 8-742 47 20 Sähköposti: clein.ullenvik@swedol.se