23.10.2018 Swedol AB laajentaa työkaluihin ja tarvikkeisiin Suomessa ostamalla Metaplan Oy:n

Swedol AB laajentaa työkaluihin ja tarvikkeisiin Suomessa ostamalla Metaplan Oy:n
 
Swedol AB on tänään allekirjoittanut sopimuksen Metaplan Oy:n hankkimisesta nykyiseltä omistajalta Berner Groupilta. Kauppaan liittyy tiettyjä ehtoja, ja sen odotetaan vahvistuvan marraskuussa 2018.
Metaplan myy työkaluja ja tarvikkeita ammattikäyttäjille Turussa. Yrityksen liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa ja sen kannattavuus on hyvä. Yhtiöllä on 27 työntekijää.


• Tämä on strategisesti tärkeä askel Swedolille Suomessa. Toistaiseksi Grolls-ketjun kautta meillä on ollut edustettuna Suomessa Työvaate ja suojain-divisioona.. Metaplan hankinnan kautta olemme nyt läsnä myös toisen Työkalut ja tarvikkeet-divisioonan osalta Suomessa. Metaplan on tärkeä edistysaskel Swedolin läsnäolosssa Suomessa, sanoo Swedol AB: n toimitusjohtaja Clein Johansson Ullenvik.


Metaplan on perustettu vuonna 1977 ja on sittemmin rakentanut vahvan aseman työkaluissa ja tarvikkeissa Turun alueella kahdella myymälällä.


• Olemme vaikuttuneita Metaplanin johdon tuloksista ja haluamme olla heidän tukena jatkossa. Osana Swedol-konsernia näemme, että voimme edelleen vahvistaa Metaplanin vahvaa tuotevalikoimaa entisestään etenkin työvaatteissa ja henkilösuojaimissa ", Clein Johansson Ullenvik sanoo.
 
• Odotan innolla Metaplanin kehittämistä uuden omistajan Swedolin kanssa ja Swedol-ketjun toiminnan rakentamista Suomessa, kertoo Metaplanin toimitusjohtaja Marko Ojala.


Metaplan jatkaa omalla nimellään, eikä sitä yhdistetä Grolls-ketjun kanssa Suomessa. Metaplanin toimitusjohtaja raportoi suoraan Työkalut ja tarvikeet-divisioonan johtalle. Tällä varmistetaan hyvä integraatio Swedolin tarjoamiin työkaluihin ja tarvikkeisiin.